Merhabalar,

Nette Trojan.Script.Iframer kelime grubu ile nam salan bir trojan'ın kişisel sitemin ftp bilgilerini eline geçirmesiyle birlikte, trojan sitemin index.html sayfasına zararlı script kodları enjekte etmeye başlamış. Bunu tespit eden Google sitemin alan adını ve alt alan adlarından birinde olan blogumu "saldırgan site" olarak gösterdi haklı olarak. Ama, hani ana alan adını böyle gösterirken keşke alt alan adı ile yayınladığım bloguma laf atmasaydı keşke :(

Durumun farkına varma, gerekli temizleme işlemlerini yapma ve Google dan inceleme talebi isteme derken yaklaşık 1,5 aydır blogum "Saldırgan Site" olarak durdu nette.

Blogumu işin içine karıştıran Google'a kızsamda, zararlı kodları kişisel sitemde tespit edip ziyaretçilerimi uyardığı için de teşekkür ediyorum tabi ki :)

Özetle; son 1,5 aydır, okurlarımın bloguma ulaşma konusunda tereddüt yaşamalarına neden olduğum için, bloguma link veren dost blogları da olumsuz etkileme ihtimalinden dolayı üzgünüm.

Eğer sizde "saldrgan site" olma durumuna düştü iseniz aşağıdaki linklerde bu durumdan kurtulma süreçleri hakkında bilgi bulabilirsiniz;
- Saldırgan olarak bildirilmiş site!
- Google Fişleme ''ÇÖZÜM BURDA''

Sonuç olarak; bir daha saldırgan olmayacağıma söz verip, artık yazıyı noktalamak ve klişe bitirişimle sizleri başbaşa bırakmak istiyorum :)

Sonraki yazımda tekrar görüşene dek hayatınızdan pozitifliği, yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin.

Tekrar Paylaşmak Üzere,

Sevgi ve Saygılarımla

4 Fikir Paylaşımı

  1. Yunus Yalçınkaya 25 Şubat 2009 19:30  

    evet uzun bir süüreden sonra ilk defa "saldırgan site " sloganını görmeden girdiğim için mutluyum.Ama şu var:
    "Zaten Değildim, Artık Hiç Saldırgan Değilim " lafı bence olmamış.Çünkü; internet girişimleri konusunda çok saldırgansın:)

  2. İdris Cin 8 Mart 2009 13:02  

    @Yunus, güzel iltifatın için teşekkür ederim, girişimcilik konusunda gerçekten dediğin kadar saldırgan olabilseydim keşke :)

    Sevgiler, Saygılar.

  3. Ömür Yılmaz 16 Mart 2009 22:14  

    Senin aşın varmıy dı? :) Neyse ki geçmiş olsun. Hoş bir şey değildi.

  4. İdris Cin 17 Mart 2009 23:57  

    :) Teşekkürler Eylos. Bir nevi aşı olmuş olduk işte :)

    Sevgiler, Saygılar.

Yorum Gönder