Google'dan DoubleClick'e Tam 3.1 Milyar $ !

Yazar : İdris Cin Tarih : Cumartesi, Nisan 14, 2007 | Fikrinizi Paylaşın! :)
Kategori(ler) :

Herkese Merhabalar,

Az önce öğrendiğim "yeni bir google satın alma haberi" ni sıcağı sıcağına yorumlamak istiyorum sizlere.

Hatırlarsanız ( kim unuttu ki :) ) Google, en popüler video paylaşım platformu olan YouTube’u, 1.6 milyar dolara satın almıştı. Şimdilerde ise yeni bir satın almayla daha gündemimize giriyor Google. Uluslararası dijital reklam pazarının güçlü oyuncularından olan DoubleClick Google tarafından tam 3.1 milyar dolara satın alınmış.
GoogleDouble Click

DoubleClick hakkında bir araştırma yaptığımızda şu verilere ulaşabiliyoruz;

2005 yılında Hellman & Friedman ve JMI Equity şirketleri tarafından ortaklaşa 1.1 milyar dolara satın alınarak gündeme gelen ve taktire değer bir gelişme gösteren bir şirket DoubleClick. Öyleki geçtiğimiz sene şirketin kar'ı 300 milyon dolar olarak açıklanmış. Google gibi DoubleClick'inde gerçek bir internet çağı çocuğu olduğu söyleniyor. Yazılımdan bir servis olarak yararlandığı, data yönetiminde merkezi bir yeterliliğe sahip olduğu ve web servisleri isimlendirilmeden çok daha önce ortaya çıkarak web servisleri için bir öncü olduğu kabul ediliyor.

Bu verilere baktığımızda aslında DoubleClick'in de YouTube gibi bir başarı hikayesi olduğunu söylersek yanlış yapmış olmayız sanırım.

Google'un tarihindeki en büyük şirket satın alması olan bu hareketiyle, İnternet üzerinde dijital reklam alanında lider konumunu elde tutan rakibi Yahoo ile rekabetini şiddetlendireceği ve bir bütün olarak İnternet reklamcılığındaki kendi lider konumunu daha da güçlendireceği belirtiliyor ki bu görüşü desteklememek elde değil.

Öte yandan Google, reklamcılık servisinin satın alınmasıyla gerçekleşen bu birleşmeden sonra, son kullanıcı ve yayımcıların daha kaliteli içerik ve servis alacaklarını vaad ediyormuş.

Ne diyelim hayırlı olsun :).

Tekrar Görüşmek Üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

Fikrinizi Paylaşın! :)

Yorum Gönder