Merhabalar,

Sevdiklerimin, dostlarımın, bu yazıyı okuyan siz değerli okurlarımın ve tüm İslam aleminin mübarek Mevlid Kandilini tebrik ediyor, tüm dünya için hayırlara, barışa, huzur ve mutluluklara vesile olmasını yüce Allah (c.c) 'tan niyaz ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığı 'nın Mevlid Kandili Mesajına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bu vesile ile de tüm kadınlarımızın, hayatımdaki, çevremdeki tüm kadınların, o değerli insanların bu güzel gününü "Dünya Kadınlar Günü"nü tebrik ediyorum.

Aslında bu özel günler, kandiller; değerlerimizi, inançlarımızı bize hatırlatıyor, uzaklaşmamamızı sağlıyor. Bu günlerde farkına vardığımız değerleri senenin tüm günlerine yayabiliyorsak ne mutlu bize.

İki çok özel gün bir aray gelince hatırlatmak, vurgulamak istediğim bir nokta daha var ki o da; dinimizin kadına verdiği değer. Nedense dinimizi yanlış algılayan ya da islam ahlakını tam olarak sindirememiş kişiler, kişilikler yüzünden bazı çevrelerce, kadını geri plana atan bir din olarak gösteriliyor yüce dinimiz. Ne kadar acı. Oysa ki; peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in hayatına, kadına yaklaşımına, ilgili sözlerine (hadislerine) ve yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim deki ilgili ayetlere baktığımızda gerçeğin böyle olmadığını, kadına en az erkek kadar, hatta bazı noktalarda çok daha fazla değer verildiğini rahatlıkla görebiliriz.

İslam ahlakını tam olarak algılayamamış, sindirememiş müslüman erkeklerimizin tutumları ve davranışları yüzünden kadın konusunda olumsuz bakışların dinimiz üzerinde yoğunlaşmasına neden oluyorlar ki; bu da böyle kişiliklerin üzerlerine aldıkları ağır bir sorumluluk, ağır bir yük aslında. Allah (c.c) bu gibi kişilere (erkeklere) akıl, fikir ve anlayış versin. Sahip oldukları değerlerin, "çevrelerindeki kadınların değerlerinin", "bu değerleri hiçe sayarak, dinimize yönelen olumsuz bakış açılarına neden oldukları için aldıkları sorumlulukların" farkına varmaları konusunda da hidayet versin inşallah.

Sonraki yazımda tekrar görüşene dek hayatınızdan pozitifliği, yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin. Hayatınızdaki kadınlara da gereken değeri vermeyi, haketttikleri ilgiyi göstermeyi sakın ihmal etmeyin.

Tüm kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun. Hayırlı Kandiller...

Tekrar Paylaşmak Üzere,

Sevgi ve Saygılarımla

2 Fikir Paylaşımı

  1. Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com 8 Mart 2009 12:01  

    Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Dinimiz kadına gereken önemi ve değeri vermiştir. Tartışmaya açık bir konu ama gerekmez. Kandiliniz mübarek olsun sizin de...

  2. İdris Cin 8 Mart 2009 12:30  

    @Recep Hilmi Tufan; Sizin de Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

    Sevgiler, Saygılar

Yorum Gönder