Mynet Email Artık 5 Gb!

Yazar : İdris Cin Tarih : Cumartesi, Mart 10, 2007 | 2 Fikir Paylaşımı
Kategori(ler) :

Herkse Merhabalar,

Son yıllarda, ülkemizde lider portal konumunda bulunan Mynet, sunduğu hizmetlerden birisi olan Mynet Email'in kapasitesini 5 Gb gibi devasa bir boyuta taşımış. Bu sayede Mynet üyeleri, gelen emailleri uzun süre silmeden posta kutusunda tutabiliyor olacaklar.

Ayrıca sistemdeki "İçerik Filtreleme Sistemi"nin yenilenerek daha başarılı şekilde istenmeyen emailleri engellediği de belirtilen gelişmelerden bir diğeri. Yeni içerik filtreleme sistemiyle istenmeyen emaillerin (SPAM) ve virüslerin Mynet kullanıcılarının posta kutusuna girişi daha sağlıklı engelleniyor olacak sanırım. Bu emailler bir süreliğine ‘Süzgeç Klasörü’nde saklandıktan sonra siliniyor olacak. Tespit edilen istenmeyen emaillerin ise sisteme girişi otomatik olarak engelleniyor.

Mynet’in kapasite artırımının yanı sıra bir başka yeni uygulama ise, yine ücretsiz verilen POP3 desteği olmuş. Kullanıcılar böylece Mynet Email ile her yerden iletişim özgürlüğüne kavuşuyor olacak. POP3 desteği sayesinde, Mynet mail sahipleri e-mail hesabındaki bütün mailleri bilgisayara indirme; internet erişimi olmadığı zamanlarda Outlook ve benzeri e-mail programları üzerinden saklı e-maillere kolayca ulaşma ve çalışma imkânı veriyor. Dahası kullanıcı cep telefonundan da tüm emaillerine kolayca ulaşabiliyor artık.

Mynet'i bu atılımında dolayı tebrik ediyorum, ancak sağlanan bu kapasitenin gerçekte ne kadarının kullanıcılar tarafından kullanılacağını şimdiden merak ediyorum doğrusu. Öyleki rakipleri olan Gmail (2,8 Gb), Hotmail (1 Gb), Yahoo Posta (1 Gb) ve Ekolay Eposta (1 Gb) kullanıcıları bile bu kapasitelerin çok azını kullanıyor güvenlik endişesiyle.

"Daha çok alan, daha çok özgürlük" sloganıyla yapılan bu hamle ile bakalım Mynet Email rakipleri karşısında nasıl bir konum elde edecek, ya da rakipleri, bu hamleye karşı, karşı bir hamle yapacak mı? Bunu ilerleyen dönemlerde daha iyi gözlemliyor olacağız. Ancak gerçek şu ki; Mynet bu 5 Gb hamlesi ile elini oldukça güçlendirmiş gözüküyor. Tabi aynı oranda altyapıya da yatırım yapıldı ise. Siz ne dersiniz?

Tekrar görüşmek üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

2 Fikir Paylaşımı

  1. Adsız 10 Mart 2007 02:00  

    Selam İdris Bey, Mynet in bu atağı güzel hoş da, bazı sitelere üye olurken halen "lütfen mynet emaili kullanmayınız" gibi yazılar görüyoruz. Peki bu olumsuz imajı nasıl yok edecekler acaba? İnşallah altyapılarına da kapasite kadar yatırım yapmışlardır.

  2. İdris Cin 13 Mart 2007 19:16  

    Evet, ne yazık ki belirttiğiniz gibi bir durumda söz konusu. Zaten birazda bu yüzden "Ancak gerçek şu ki; Mynet bu 5 Gb hamlesi ile elini oldukça güçlendirmiş gözüküyor. Tabi aynı oranda altyapıya da yatırım yapıldı ise" cümlesini kullanmıştım yazımda. Ayrıntı olan bir noktaya değindiğiniz ve yorumunuz için teşekkürler...

Yorum Gönder