Blog Yazmak Ne Zaman Suç Oldu ?

Yazar : İdris Cin Tarih : Perşembe, Nisan 12, 2007 | Fikrinizi Paylaşın! :)
Kategori(ler) : ,

Herkese Merhabalar,

Yorumlarımı, fikirlerimi ve nacizane bilgilerimi siz okuyucularımla paylaştığım bloğumda, bu sefer de aldığım bir tepkiyi, eleştiriyi paylaşmak istiyorum müsadenizle.

Aldığım tepki, bloğumdaki yorumlarımla direkt ilgili olduğu için en iyi cevabı yine bloğum ile verebileceğimi düşünerek bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.

Evet, geçtiğimiz günlerde aldığım tepki; "yazılarımda sürekli X bir kişiden bahsettiğim, yazılarına sürekli link vererek kendisine destek olmaya çalıştığım ve her defasında da kendisinden olumlu bahsettiğim" şeklindeydi.

Gerçekten şaşırtıcı ve kırıcı bu tepki karşısında, ister istemez , tartışmaya kadar giden sert bir çıkışım oldu tabiki. Daha sonradan ise daha sakin bir kafayla, bu tepkiye yazılarımın nasıl neden olabileceğini yargılamaya başladım ve bu noktada kendimi ifade etmede eksikliklerim olabileceği sonucuna ulaştım. Aslında, bloğumdaki hakkımda kısmını ve yazılarımı okuyan bir okur, az çok amacımı, neden böyle bir blog yazmaya ihtiyaç duyduğumu anlar diye tahmin ediyorum. Halen bu nokta da boşluklar varsa uygun kelimelerle doldurmaya çalışayım müsadenizle.

Bloğumdaki "Hakkımda" bölümünde de bahsettiğim gibi web projeleri geliştiren bir yazılımcıyım. Mesai saatleri içindeki teknik yoğunluktan mesai saatleri dışında sıyrılarak, olabildiğince vakit ayırarak, gelişen ve değişen yeni web trendlerini takip ediyorum ve bunu gerçekten bir hobi olarak yapıyorum. Bu hobim son zamanlarda yoğunlaşınca da bir blog ile düşüncelerimi, fikirlerimi ve bilgilerimi paylaşma ihtiyacı duydum ve bulunduğunuz bloğumda yazılar yazmaya başladım.

Bloğumda ki yorumlarımda copy-paste içeriklerden kesinlikle sakınıyorum ve alıntı yaptığım kısımlarda da kaynak vermeye özellikle dikkat ediyorum. Yazılarımı takip ediyorsanız göreceksiniz ki, bloğumda ya tamamen düşüncelerimden oluşan bir yorumuma ya da başka bir blogda okuduğum bir habere (kaynak belirterek) kendi yorumlarımla yer veriyorum. Bunları yaparkende "yiğidi öldür, hakkını yeme" düşünce yapısı ile gerekli şahıslara atıflarda bulunuyorum doğal olarak.

Tekrar dönelim aldığım tepkiye. Yazılarımı, tepkide belirtildiği şekilde bir ihtiyaç için kesinlikle yazmıyorum. Kaldı ki, ne atıfta bulunduğum şahısların yazılarım ile desteğime ihtiyacı var, ne de benim bloğumda bu amaçlı yazılara harcayacak vaktim.

Ayrıca şunu da belirtmeden edemeyeceğim. Madem bu tepkiye yazılarım neden oldu, acaba blog kavramının özünde yatan "yazıya yorum" işlevselliği neden kullanılmadı merak ediyorum. Olumlu yada olumsuz hiçbir yorumu daha önce reddetmememe rağmen şeffaflık adına bloğuma yorum yazmayı artık onaysız, serbest hale getiriyorum, yani yazılan yorum direk görünecek artık. Böylece tepkilerin buraya daha cesur gelebileceğini düşünüyorum.

Tepkiyi gösteren arkadaşa da seslenerek, bloğumu yeniden yargılamama neden olduğu için teşekkür ediyor ve tepkilerini asıl mekanında, internette ve daha az kırıcı olarak göstermesini tavsiye ediyorum. Hatta sırf bunun için bir blog oluşturmasını ve tepklerini yazılar halinde oraya yazmasını da önerebilirim.

Web içerkli yazılarımla, tekrar sizlerle olmaktan, artık daha fazla mutluluk duyacağımdan emin olabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda tekrar görüşmek üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

Fikrinizi Paylaşın! :)

Yorum Gönder