Blogcu' nun Yeni Sahibi NOKTA

Yazar : İdris Cin Tarih : Cumartesi, Nisan 07, 2007 | Fikrinizi Paylaşın! :)
Kategori(ler) : ,


Herkese Merhabalar,

Ülkemizin ilk ve en büyük blog servisi olan Blogcu, ülkemiz internet sektöründeki yeni projeleri ve satın alımları ile adından sıkça söz ettiren Nokta tarafından satın alındı. Bundan böyle Blogcu, Nokta bünyesinde hizmetlerine devam ediyor olacak.

Haberi günlük uğrak noktalarımdan birisi olan Webrazzi'de sevgili Arda Kusal'ın bu güzel yazısı ile öğrenme fırsatım oldu. ve hemen sıcağı sıcağıyla siz değerli okuyucularımla da paylaşmak istedi tabi. Satın alma ile ilgili detaylar ve yorumlar için kendinizi bu yazıdan mahrum bırakmayın derim.

Bu satın alımı ile Nokta, ülkemiz intenet sektöründeki konumunu daha da günlendirmiş gözüküyor. Öyleki daha 1,5 ay önce yazdığım yazımda ülkemiz blog istatistiklerine yer verirken Blogcu.com'da yayınlanan blog sayısını 300.000 olarak belirtmiştim. Bugün baktığımızda ise bu sayı 400.000 lere merdiven dayamış durumda. 1,5 aylık süredeki bu inanılmaz % 33 lük büyüme gerçekten takdire değer ve tabiri caizse iştah açıcı. Zaten Blogcu'nun, Alexa'da Türkiye'nin ilk 100'ü içerisinde 12. sıraya yerlerşmesi de bu büyümenin bir diğer göstergesi.

Bütün bu verilere baktığımız zaman Nokta'yı alkışlamamak elde değil. Dahası bu değeri ( Blogcu'yu ) ellerinden kaçıran sektörün diğer büyük oyuncuları adına bu alımın bir ibret olmasını umuyorum açıkçası.

Peki, sektörün ( belkide kendisinden daha büyük ) diğer oyuncularından önce davranarak bu hamleyi yapan Nokta kim? Sorumuzun cevabı için Nokta'nın kurumsal web sitesine bakmak yeterli elbette. Ancak benim burada dikkatinizi çekmek istediğim ve diğer sektör oyuncularından ayrılan yönü, Nokta'nın web 2.0 odaklı bir sektör oyuncusu olması. Bütün projelerinde ( bilgi.com, izlesene.com, fotokritik.com, sinemalar.com, dizin.com, dikkat.com, termometre.com ve doviz.com ) web 2.0 trendlerini rahatlıkla görebildiğimiz Nokta, yine bir web 2.0 konsepti olan Blogcu ile yoluna son sürat devam edecek gibi görünüyor.

Nokta'nın yoluna hangi yeni hamleler ile devam edeceğini daha da bir ilgiyle takip ediyor olacağız şüphesiz.

Peki bu yolun ucu nereye doğru gidiyor diye sorarsanız, bence bu yol "ülkemizin lider internet oyuncusu olma" yoluna gitmektedir.

Türkiye'nin Google'ı, neden Nokta olmasın?

Tekrar Görüşmek Üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

Fikrinizi Paylaşın! :)

Yorum Gönder