Sevgili Google, Türkiye Batı Asyada mı?

Yazar : İdris Cin Tarih : Cumartesi, Mayıs 12, 2007 | 4 Fikir Paylaşımı
Kategori(ler) :

Herkese Merhabalar,

Google Analytics kullanıyorsanız, son bir hafta içinde yeni yüzüyle tanışmışsınızdır muhakkak. Ama kullandığınız halde yenilenmiş Analytics i görmediyseniz, bir bakın derim yeniliklerine.

İstatistik gösterimlerinde flash kullanarak kullanıcısına daha hızlı ve daha kolay bir arayüz sunduğunu söyleyebilirim Google ın.

Tabiki her yenilik muhakkak güzel şeyler getirecektir. Bu nokta da Google Analystics te oldukça başarılı bir yenilenme geçirmiş.

Ancak bütün bunlara nazaran karşılaştığım ve çokta hoşnut olmadığım bir detayı paylaşmak istiyorum sizlerle.

Analtics in arayüzündeki ilk sayfada gelen "Map Overlay" da Türkiyemizin konumlandırıldığı kıta parçası hayli ilginç. Daha iyi görmek için detaya gittiğimde aşağıdaki resimle karşılaştım.

Google Analytics
Evet yanlış görmüyorsunuz. Türkiye Batı Asya sınırları içerisinde gösteriliyor. Şimdi düşünüyorum da tüm sportif turnuvalarda ( futbol, baketbol vs. ) Avrupa ile iç içe olan, özellikle de son 20 yılında AB ile haşır neşir olan Ülkemiz nasıl oluyor da Google gibi bir dünya markası tarafından Batı Asya sınırlarına alınıyor anlamış değilim.

Tamam, doğu ile elbette çok sıkı ilişkilerimiz var, kökenimiz doğu, doğumuzda Türk asıllı milletlerimizle komşuyuz ama Avrupa sınırları içinde olduğumuz ve Avrupalı olduğumuz yadsınamaz bir gerçek. Türk milleti olarak biz bu gerçeği çok iyi biliyoruz ama ya ülkemiz hakkında ciddi bilgisi olmayan dünya insanlarını yanıltmazmı bu hatalı grafik.

Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız Google Earth daki Diyarbakır kirizinden sonra buda kesinlikle bir hatadır. Bunun bilinçli bir çalışma değil, sadece düzeltilecek bir hata olmasını umuyorum.

Bu noktada Google Türkiye'yi de göreve çağırıyorum. Bu yanlışın düzeltilmesini özellikle takip ediyor olacağım.

Siz sevgili okuyucularımından da ricam bu hassas konuyu mümkün olduğunca duyurup internet üzerinde tepki oluşurmamızdır.

Tekrar Görüşmek Üzere,

Sevgi ve Saygılarımla...

4 Fikir Paylaşımı

  1. ersagun 26 Mayıs 2007 03:15  

    doğrusu ben türkiye'nin asya'da ya da avrupa'da varsayılmasını yadsımıyorum. ne var bunda? avrupa kıtasına dahil olan toprağımız yüz ölçümü olarak asya kıtasındakinin onda biri etmez ama birçok kaynak türkiye'yi avrupa'da gösteriyor. bu iyiye mi işaret? kötüye mi? hiçbiri. belki bir "doğudan soyutlama", "doğudaki güç unsurlarından birini kendi tarafına çekme" komplo teorisi öne sürülebilir. ama canım kardeşim asya'da gösterilmeye şikayetin niyedir? nedir yani? avrupalı mısın? asyalı mısın? batı özentisi misin? doğu özentisi misin? korkak mısın? avrupa birliği meraklısı mısın? yoksa kendin olmayı beceremeyenlerden misin? türkiye avrupa olmasa, asya olmasa, doğu olmasa, batı olmasa türkiye olamayacak mı? lütfen! biraz daha destekli fikirlere ihtiyacımız var.

  2. İdris Cin 26 Mayıs 2007 23:46  

    Selam ersagun,

    Öncelikle fikirlerin için teşekkür ediyo ve saygı duyuyorum, karşıt fikirlerinle yazının hemen altında yer alman inan çok sevindirdi beni. Zaten Blog yazmanında önemi budur; etkileşim.

    Benim asyalı olmakla kesinlikle bir derdim yok ki :). Hatta gelecek yüzyılın da asya yüzyılı olacağını da düşünüyorum.

    Benim değinmek istediğim nokta; bir ülkenin belli bir konumu vardır ve bu konum her yerde ve her zaman aynı olmalıdır. Ülkemizin konumu da bellidir yakın geleceğe baktığımızda da yerimiz avrupadır.

    Bu düşüncelerim doğrultusunda yazımda belirttiğim ayrıntı dikkatimi çekti ve tepkimi bloğumda paylaşmak istedim.

    Sevgi ve saygılarımla.

  3. Adsız 21 Temmuz 2007 20:23  

    middleeast ortadoğu denmesi bence en uygun olanı bence

  4. Yunus Yalçınkaya 26 Haziran 2008 12:25  

    buda sayfalama hatsı gibi bişey

Yorum Gönder