Açılış Sayfamızın Yeni Adayı YouApp.Com !

Yazar : İdris Cin Tarih : Cumartesi, Temmuz 14, 2007 | Fikrinizi Paylaşın! :)
Kategori(ler) :

Herkese Merhabalar,

Seçim bildirgeleri, bilişim ve Blograzzi derken ara verdiğimiz girişim incelemelerimize YouApp.Com ile devam ediyoruz.

Girişimcisi sevgili Hasan Toprakkaya'nın Webrazzi Forum'da "Kişileştirilebilir gereçler bütünü" konu başlığı ile bizlere duyurduğu ( duyuruyu okumanızı öneriyorum ) girişim ülkemiz internetinin gelişimi açısından gerçekten önemli ve yerinde bir girişim.

YouApp; Netvibes, Pageflakes ve iGoogle gibi global web projeleri ile aynı konseptte bulunuyor. Projenin detay bilgilerine, özelliklerine ve kademe kademe gelişimine YouApp Blog Sayfası'ndan ulaşabilirsiniz. Tabi sade, kolay, hızlı ve doyurucu bir web tecrübesi için YouApp'i bizzat kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.

Tabi bu yazıyı okurken de sahip olduğu özellikler konusunda buradan önbilgi alma hakkınıza istinaden müsadenizle projede bulunan özellikleri de kısaca listelemek istiyorum;

- Öncelikle bana göre en önemli özelliği olan sade, kolay kullanılabilir ve hızlı arayüzünü belirtmeliyim.

- Böylesi bir arayüz için ise rakiplerde olduğu gibi html/javascript/ajax üçlüsü değil flash (as3) altyapısı kullanılmış. Bu da tasarıma gerçekten olumlu yansımış.

- İkinci önem verdiğim ve değerli bulduğum ayrıntı ise Türkçe içeriğin daha özgün bir şekilde sağlanabilmesi. YouAdd ile kendi sayfalarınıza Haber Kaynakları ( Gazeteler, Haber Siteleri, Bilişim, Eğlence, İş ve Bloglar ) ekleyebiliyor, dilerseniz listelerde olmayan takip ettiğiniz kaynağı da besleme ile rahatlıkla ekleyebiliyorsunuz.

Bu karegorilerdeki türkçe içeriğin daha da zenginleştirilmesi ile rakiplerinin önüne geçmesi adına önemli bir adım atılmış olacaktır.

- Haber okuyucularda ve eklenen beslemelerde resimlerle içerikte zenginlik sağlanmış. ( Bu kısımla ilgili yol haritasında düşünülen çok hoş işlevler mevcut. )

- Yine sayfanıza ekleyebileceğiniz Radyo gereci ile belli başlı radyoları dinyelebiliyorsunuz. Burada ülkemiz radyolarını da dinleyebilseydik çok hoş olurdu doğrusu.

- İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dil desteği bulunan YouApp iki dil içinde ayrı ayrı içerik kanalları sunuyor.

YouApp ile ilgili gelişmeleri YouApp Blog Sayfası'ndan yakından takip ediyor olacağım. Proje her ne kadar diğer rakiplerine göre işlev ve içerik bakımından zayıf gibi dursa da, daha henüz 0.2.1 sürümünde ve gördüğüm kadarı ile sürekli geliştiriliyor.

Değişen trendler ve gelen başarılı web projeleri ile birlikte alışkanlıklarımız değişiyor, açılış sayfalarımızın boş sayfa ya da Google değil YouApp gibi kişiselleştirilebilen sayfalar olması da değişen bu alışkanlıklarımızdan yanlızca birisi.

Başarılı bulduğum bu çizgilerde gidildiği taktirde, gelecek yeni işlevler ve içerik zenginleştirmeleriyle birlikte YouApp artık yeni açılış sayfamız olmaya aday gibi görünüyor. Siz ne dersiniz?

Bir sonraki yazımda tekrar görüşene dek yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin.

Tekrar paylaşmak üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

Fikrinizi Paylaşın! :)

Yorum Gönder