Tavsiyelerinize İhtiyacım Var !

Yazar : İdris Cin Tarih : Cumartesi, Temmuz 21, 2007 | 3 Fikir Paylaşımı
Kategori(ler) : ,

Herkese Merhabalar,

Yaklaşık 8 aydır bloğumda sizinle paylaşımlarda bulunuyorum. Bu 8 aylık süreçte de, yaklaşık 2-3 aydır sizlerden gerçekten çok olumlu tepkiler ve güzel geri dönüşler alıyorum. Bu sebeple de ilginizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Aldığım bu olumlu tepkiler ve geri dönüşler beni bloğumda daha da aktif olmaya, daha özenli ve daha özgün yazılar yazmaya teşvik ediyor. Benim için bir heyecan kaynağı haline gelen bloğum için zaman ve birikimim ölçüsünde elimden gelenin daha iyisini hep yapıyor olacağım inşallah.

Tabi bir blog için içeriğin yanısıra tasarım ve işlevsellikte önemli ve tamamlayıcı unsurlardır.

İşte tam bu nokta da; zamanla ellerimde şekillenen bloğumunun tasarım ve işlevlerinin siz okurlarımın hakkettiği ölçüde olmadığına karar verdim. Bloğumdaki tasarım öğelerinin gerek tüm tarayıcılarda düzgün görünmemesi gerekse şuanki blogger üzerine kurduğum yapının işlevsel ihtiyaçlarıma cevap verememesi beni bu yönde bir karar almaya iten diğer etkenler.

Bloğumda böyle bir değişime, yenilenmeye giderken "Sora sora giden dağ tepe aşar, sormadan giden düz ovada şaşar" atasözümüze hak vererek bloğumun yeni yüzü için sizlerden her türlü önerilerinizi bekliyorum.

Aslında bir yazılımcı olarak kendi blog altyapımı kendim kurmayı hep istemişimdir ( ve de hep isteyeceğim sanırım :) ), ancak gerek zamanın yetersizliği ve gerekse içeriğe daha çok önem vermem şu aşamada bunu oldukça geciktirecek gibi görünüyor.


Tavisyeleriniz başka bir altyapıya geçiş da olabilir ( Wordpress, TypePad vs. ), şablon değiştirme de olabilir, ya da yeni altyapılar da yeni şablonlarda olabilir.

Tasarım olarak yine 3 sütunlu bir yapıyı tercih edebilirim, ayrıca kolay yönetilebilir bir admin arayüzü ve az sorun yaşanılan bir altyapıya sahip olması da içeriğe yoğunlaşmam açısından faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Evet, uzun lafın özü, tercübeli blog yazarı arkadaşlardan ya da benim de tavsiyem var diyen blog okuru arkadaşlardan yani siz değerli okurlarımdan bloğumun şekilleneceği yeni yüzü, yeni altyapısı için her türlü öneri ve tavisiyelerinizi bekliyorum.

Tavsiye ve önerilerinizi yorum olarak yazabilir ya da mailim aracalığıyla ( idriscinn{at}gmail{nokta}com ) bana iletebilirsiniz.

Hepinize şimdiden teşekkürler.

Bir sonraki yazımda tekrar görüşene dek yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin.

Tekrar paylaşmak üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

3 Fikir Paylaşımı

  1. Adsız 21 Temmuz 2007 19:19  

    Kendi alan adın altında, myhosting.com'dan alınacak bir linux hosting ile, wordpress alt yapısıyla ( k2 teması tavsiyemdir )bloğun dışındaki öğeleri ( haberler, aramalar vb. ) mümkün olduğunca az kullanılarak hazırlanacak bir blog benim tavsiyemdir.

  2. Adsız 23 Temmuz 2007 17:42  

    Site içerisinde ağırlıklı olarak yazılarına dikkat çekmek için 2 sütunluk tasarımları tercih etmeni tavsiye ederim.
    Takip ettiğin, gezdiğin siteleri belirtmeye devam etmen güzel olur. Ayrıca; bilişim, programlama, genel kültür konularında okuduğun kitapları da belirtmen, hazırlayacağın kısa tanıtım yazıları bizi mutlu eder.
    Yeri gelir, kimi yazıların genel günlük yazıları kapsamını aşar; araştırmış olduğun, kaynak gösterebileceğin bir makale olur. Bunları da zamanla bir bölümde toplaman, kolay erişim ve yararlanılması adına güzel olacağı kanaatindeyim.

    Allah muvaffak etsin.

  3. İdris Cin 24 Temmuz 2007 12:43  

    Merhabalar,

    @Muray Bey,
    Altyapı tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum, blogunuza uyguladığınız k2 teması sade ve kullanışlı olmuş.

    @Hayri Kılıç
    İçerik bazlı tavisyeleriniz inanın hoşuma gitti. Değerlendiriyor ve uygulamaya çalışıyor olacağım inş. Güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ediyorum.

    Paylaşımınıza sağlık,
    Sevgi ve Saygılarımla.

Yorum Gönder