Web' deki Seçim Galibi : NTVMSNBC !

Yazar : İdris Cin Tarih : Çarşamba, Temmuz 25, 2007 | 1 Fikir Paylaşımı
Kategori(ler) :

Herkese Merhabalar,

Bildiğiniz gibi 22 Temmuz 2007 Pazar akşamı seçimler tamamlandı ve böylece ülkemizde ki bir gündem maddesini de geride bıraktık iyisiyle kötüsüyle.

Kimimizin istediği/beklediği sonuçlar ortaya çıktı, kimimizin ise istemediği/beklemediği.

Kimimiz televizyon ekranından heyecanla takip ederken sonuçları, kimimiz ilgi bile duymadı belkide.

Bazılarımız da televizyon la birlikte internet medyasından takip etti sonuçları önceki yıllardan farklı olarak.

İnternetteki çoğu haber sitesi, seçim sitesi sonuçları anında vermenin telaşıyla önümüze öylesine ekranlar koymuştu, bazıları da zamanlamayı gözardı edip tasarıma, görüntüye yoğunlaşmıştı. Ama bazı siteler de vardı ki her iki işlevi de aynı anda ve kusursuz koydu önümüze.

Başlıktan da anlayacağınız üzere hız, tasarım ve işlevsellik bakımından benim en çok hoşuma giden ve takip ettiğim web ekranlarının başında NTVMSNBC'nin seçim projesi olan Ntvmsnbc Seçim 2007 vardı.

İnternet medyası 2007 seçimleri ile birlikte ilk kez bu kadar yaygın ve güçlü bir şekilde kullanılmış oldu. Bakalım bir daha ki seçimlere bizi nasıl bir internet medyası bekliyor olacak.

NTVMSNBC’nin hazırladığı Seçim 2007 sayfasında iller ve bölgeler bazında ve Türkiye genelinde seçim verilerini anında izleme fırsatı buldum. Türkiye haritasında istenilen ilin üzerine tıklayarak o ille ilgili o ana kadar ortaya çıkan tüm seçim verilerine ulaşmak mümkün oldu, hemde hızlı ve detaylıca.

"Kesinleşen Milletvekilleri" kısmında gelen son verilere göre kesinleşen milletvekillerinin özgeçmişlerine ulaşabildik. "Seçim Sohbeti", "Yeni Meclis'e Mektuplar" bölümleri ve "Seçim 2007 İzleyici Yorumları" sayfası ile de gerçekten yaşan bir sistem vardı NTVMSNBC'de.

Zaten sistemin yaşayışı kendisini Alexa'da da oldukça hissettirmiş görünüyor.
25 Temmuz 2007 Saat 23:45 Alexa istatistiği;27 Temmuz 2007 Saat 9:00 Alexa istatistiği;
Öncelikle NTVMSNBC'yi ve projede emeği geçen herkesi bu seçim 2007 projesi için tebrik ediyorum, diğer intenet medyaları için örnek alınması gereken bir çalışma kesinlikle.

(
Güncelleme :
Projenin teknolojik altyapısı Nexum Boğaziçi, arayüz tasarımları Nexum Creative tarafından yapılmış.
İlgili Link : Seçimin Kalbi NTVMSNBC’de Attı
)

Bakalım, bir daha ki seçimlerin Web'deki galibi kim olacak?

Bir sonraki yazımda tekrar görüşene dek yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin.

Tekrar paylaşmak üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

1 Fikir Paylaşımı

  1. Adsız 3 Eylül 2007 14:57  

    Gerçekten çok kullanışlı bir site olmuştu. Sürekli kendini güncelliyor olması da arkamıza yaslanıp seçim sonuçlarını takip etmemizi sağladı.

Yorum Gönder