Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

Yazar : İdris Cin Tarih : Pazartesi, Ağustos 27, 2007 | 2 Fikir Paylaşımı
Kategori(ler) : ,

Herkese Merhabalar,

Bu gece ( 27 Ağustos Pazartesiyi 28 Ağustos Salıya bağlayan gece ) Ramazan ayının habercisi, bir af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Kandili ( Leyle-i Berat ).

Bu vesile ile siz değerli okurlarımın ve tüm islam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, hakkımızda hayırlara vesile olmasını yüce Allah ( c.c. ) 'den niyaz ediyorum.

Berat Ne Demektir?

"Berat, beraet" kelimesi "el-berâe" kelimesinin Türkçedeki kullanılış şeklidir. Beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak demektir. "Berâet" iki şey arasında ilişki olmaması, kişinin bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğünün bulunmaması anlamına gelmektedir. Mü'minlerin bu gece günah yüklerinden kurtulup İlâhî bağışa ermeleri umulduğu için de Berat Gecesi denmiştir.

"Yıllık bir program çerçevesinde yürütülen ticari faaliyetler yıl sonunda o program esaslarına göre kontrol) ve teftiş edilir. Kâr zarar hesapları yapılır. Kesin hesabın tespitinden sonra da gelecek yılın programı hazırlanarak şeklini alır.

Her yıl tekrar edilen bu kontrol ve tespit işlemleri sayesinde ekonomik hayatta istikrarlı ve sağlam bir ilerlemenin temini mümkün olur.

Bu misalin ışığında manevi hayatımıza ve faaliyetlerimize bakalım. Dünya, âhiret hayatının kazanılması için yaratılmış bir manevi ticaret yeri olduğuna göre, o ticaretle ilgili faaliyetlerin de yıllık muhasebeye tabi olması gayet tabiidir." (*) Kaynak : islamiyet.gen.tr

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da Berat Kandili Mesajı'nı kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum.

Berat Kandiliniz mübarek olsun, Dualarınızı esirgemeyiniz...

Tekrar Görüşmek Üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

2 Fikir Paylaşımı

  1. Adsız 28 Ağustos 2007 10:08  

    Sizin ve tüm islam aleminin berat kandili mübarek olsun.

  2. İdris Cin 28 Ağustos 2007 18:25  

    Sevgili morfikirler bu güzel karşılığınız için çok teşekkürler.

    Sevgi ve Saygılarımla.

Yorum Gönder