Herkese Merhabalar,

Bloğumda yaklaşık 1 aydır sosyal konulara ağırlık veriyordum, bu nedenle sakın bu tarz yazılarımdan vazgeçtiğimi sanmayın, girişim incelemelerime ve analizlerime ve yenilik haberlerime kaldığım yerden devam ediyorum inşallah.

Ülkemizdeki başarılı sosyal imleme sitelerinden biri olan Tusul'un yenilenme haberini yaklaşık bir ay önce beraber duymuştuk.

İşte yeni bir Tusul gelişmesiyle karşınızdayım: Tusul Video

Konuyla ilgili Tusul Blog yazısı da burada.

Tusul bu ilk Video modülü ile ülkemizdeki sosyal imleme siteleri arasında gerçekten dikkat çekmeyi başaracaktır diye düşünüyorum.

Daha yeni olması nedeniyle şuan Alpha sürecini yaşayan Tusul Video aslında aklımda şimşeklere vesile oldu da diyebilirim. Nedeni ise, bu yeni işlev sayesinde imlemeyi "yazı/haber imleme" olarak algılamaktan vazgeçip, konuya daha geniş bir açıdan yaklaşmama neden oldu.

Şimdi bu söyleyeceklerim beklide birileri tarafından düşünülüyordur, geliştiriliyordur ya da canlıya alınmak üzeredir, ama görünen o ki ilk yapan kazanıyor. Aklıma düşen yıldırımlardan en etkileyicisi ise şu; Madem ülkemiz kaynaklı girişimlerde yazı/haber imleyebiliyoruz, artık video da imleyebiliyoruz, neden Resim imleyemeyelim? Dedim ya bu bana göre en ilginci, fikirleri ve imlenebilecek öğeleri artırmak sanırım bu alanda halihazırda proje geliştiren arkadaşlarımıza kalıyor.

Bu tür gelişmeler ülkemiz web dünyası için olumlu gelişmeler; fikir, altyapı ve işlevsellik bakımından Web 2.0'ı yakalayan projelerin sayısındaki artış kalite artışına neden olacaktır ki, bu da ülkemizden de "Global Projeler" çıkmasına önayak olacaktır.

Bir video izlediniz, çok beğendiniz ve paylaşmak istiyorsunuz, yoksa siz halen Tusuldatmayanlardan mısınız ? ;)

( Güncelleme [ 04.09.2007 23:55 ] :

İş yoğunluğumdan dolayı buraya ancak taşıyabiliyorum ki; artık Tusul Fotoğraf da yayına alınmış. Sisteme fotoğraf eklemek için video ile aynı işlemleri yapıyorsunuz ve fotoğrafınız tusuldatılmaya başlanıyor.

Yanlız dikkatimi çeken nokta, Tusul Fotoğraf için ayrı bir modül oluşturmak yerine video ile entegre olan bir yapı kullanılmış. Bence yazı/haber, video ve fotoğraf sistemlerinin üçü de birbirinden tam bağımsız olmalı. Bu sayede sadelik ve kolay kullanılabilirlilik daha önplana çıkmış olurki, bu da bizim Tusul deneyimlerimizi daha zevkli hale getirir.

Bir fotoğraf/resim gördünüz/çektiniz, çok beğendiniz ve paylaşmak istiyorsunuz, yoksa siz halen Tusuldatmayanlardan mısınız ? ;)

)

Bir sonraki yazımda tekrar görüşene dek yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin.

Paylaşmak üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

8 Fikir Paylaşımı

  1. h k 2 Eylül 2007 09:35  

    Google image labeler var http://images.google.com/imagelabeler/ adresinden ulaşılabilir. image labelerın nereye ulaşacağını bilemiyorum ama yazıyı okuyo hmmm diyenlerin ilgisini çekebilir,bir de benim resim bulmaca diye yaptığım bir öneri vardı bu da yapılmıştır belki ama alakalı olduğunu düşünüp paylaşmak istedim...

  2. İdris Cin 2 Eylül 2007 12:31  

    Merhaba Hüseyin,

    Öncelikle paylaşımın için teşekkür ediyorum. Aslında benim aklımdan geçen Resim fikri daha farklıydı, yani Tusul Video nun resimli vesiyonu :) Bakalım bunu ülkemizde ilk olarak hangi imleme sitemiz yapıcak, merakla bekliyoruz.

    Sevgi ve saygılarımla.

  3. Adsız 2 Eylül 2007 18:02  

    Kendi adıma söyleyeyim ben bu yazılarından keyif alıyorum bilakis paylaşım için teşekkürler

  4. Adsız 2 Eylül 2007 18:37  

    Sevgili İdris,

    Yazın için çok teşekkürler. Bizler için en önemli motivasyon sizin destekleriniz. Artarak devam etmesi dileğiyle...

    Riya gibi olmasın ama bizde dün olduğu gibi yarında akıcı yazılarını okumaya devam edeceğiz...

    Değerli görüşlerini en kısa zamanda ilgilenmek üzere not defterimize yazdık. Güzel yazın için tekrar teşekkürler. Hoşçakal...

    Sevgi ve Saygılarımızla
    Tusul.com Ekibi

  5. İdris Cin 2 Eylül 2007 21:08  

    Merhabalar,

    Sevgili Eda Hanım, Yorumunuz ve beğeniniz için teşekkür ediyorum.

    Sevgili Tusul.Com Ekibi Ülkemizde seviyeli, kaliteli ve önder girişimlere gerçekten ihtiyacımız var. Burada girişimin türünden ve hitap ettiği kitleden çok web dünyazmıza yaptığı olumlu katkılar çok daha önemli.

    Bu noktada başarılı bulduğum her türlü girişimi değerlendirerek, analiz ederek, bloğumda paylaşarak katkıda bulummayı amaç ediniyorum. Bu vizyon ile yazdığım yazılardaki geri dönüşler gerçekten olumlu.

    Bu yüzden Paylaşmaya Devam...

    Sevgi ve saygılarımla.

  6. h k 3 Eylül 2007 21:37  

    itiraf ediyorum, ben hala tusuldatmayanlardandım:)artık tusuldatabilirim:)

  7. Yönetici 7 Kasım 2007 11:36  

    www.101bilge.com adresinde Pligg altyapısı ile biz de bir başlangıç yaptık. Digg benzeri bir site yerine yeni konseptler geliştirmek istiyoruz.
    Tabi çooook yardım lazım.
    Sevgiler.

  8. İdris Cin 7 Kasım 2007 15:46  

    Merhabalar,

    @bilge, bu tip altyapılar kullanılarak oluşturulmuş imleme sitelerinin sayısı zaten yeterli sayıya ulaştı. Yeni iş modelleri üzerinde kurgulamalar yapmak gerekiyor. Onca site arasından sivrilen ve farklılaşarak kendini kabul ettiren imleme siteleri hayatta kalacaktır sadece. Konu ile ilgili http://www.webikisifir.com/dogal-seleksiyon-ve-turk-sosyal-imleme-siteleri/ yazısını okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.

    Sevgi ve saygılarımla.

Yorum Gönder