Merhabalar,

1 senelik blog yazarlığımda blogumda kişisel paylaşımlarda bulundum ve yeni girişimleri inceleyip analiz ederek sizlere duyurmaya çalıştım.

Yine burada, bu sefer yepyeni ve kullanılmamış koskoca bir senenin ilk gününde yine bir girişimden siz değerli okurlarımı haberdar etmek istiyorum. Beni blog dünyamızdan belli bir süre alıkoyan ancak bu açığı fazlasıyla kapatacak bir girişim :)

Sizlere duyurmaktan mutluluk duyduğum bu girişim; 2,5 aydır üzerinde çalıştığım, son 1 haftadır alfa ve beta testleri tamamlanan, 2007 sonuna ancak yetiştirebildiğim kendi girişimim olan: Okunuyoruz.Biz

Bloglarımızı ve blog yazılarımızı kaydedip yeni okuyucular kazandığımız siteler/servisler varken (haklı olarak) "bu da nereden çıktı?" diyebilirsiniz. Sanırım Okunuyoruz.Biz in farkını anlamak için Hakkında sayfasını okumamız gerekiyor.

Şimdiye dek nasıldı?

Sosyal imleme sitelerine yeni yazılarımızı ekleyerek daimi okurlarımız dışında yeni okurlar kazanma ve (açıkçası) trafik çekme isteğimiz aşikar. Benim gibi çoğu blog yazarının da sosyal imleme sitelerini kullanma amacı bu olsa gerek. Ancak bu işin manuel olması ve her yazı için tekrar gerektirmesi biz yazarları pes noktasına getirebiliyor. Her ne kadar manuel bir işlem olsa da ben kendi adıma sosyal imleme sitelerimizin katkılarını yadırgayıp nankörlük yapmak istemiyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal imleme sitelerimizi (Oyyla, Tusul gibi) kullanmaya devam... ;) Fakat sizde, bahsettiğim şekilde kullanım sırasındaki zaman kaybına hak vereceksinizdir.

Kendimizi tanıtma gayretinde olduğumuz diğer platformlar ise genel blog servisleri. Başta Blograzzi olmak üzere Technorati, MyBlogLog ve BlogCatalog bu servislerin önde gelenleri. Genel blog bilgilerimizi ve genel istatistiklerimizi paylaştığımız bu servisler sayesinde de her geçen gün yeni yeni okurlar kazanabiliyoruz.

Peki Okunuyoruz.Biz ne yenilik getirdi ?

Okunuyoruz.Biz içerik odaklı bir blog servisi demiştim. Bunu biraz daha açarsam, blogunuzun genel bilgilerinden ve genel istatisitklerinden ziyade blog yazılarınız ve yazılarınızın istatistikleri Okunuyoruz.Biz için çok daha önemli. Blog yazıları ve yazıların okunma istatistikleri servisin odak noktası. Amaç ise servise kayıtlı blogların yazılarının popülerliğini ölçmek ve (yeni) okuyucularıyla buluşturmak. Bütün bunları yaparkende blog yazarına zaman kaybettirmemek ve böylece yazarın içeriğe daha fazla odaklanmasına olanak vermek. Bu kurguyla getirilen yenilik "otomatize edilmiş bir servis ile yazarlara zaman harcamadan yazılarını tanıtma imkanı vermek".

Hmm, peki ya istatistiki bilgilerimin güvenliği ?

Bu konu çok hassas bir konu, özellikle de Facebook un güvenilirliğinin zedelendiği bugünlerde. Bu konuda duyarlı olmanız gayet güzel, bilgilerinizin ne şekilde saklandığına ve ne doğrultuda kullanılacağına Okunuyoruz.Biz - Kullanım Sözleşmesi sayfasından bakabilirsiniz.

Tamam ikna oldum, blogumu servise nasıl eklerim?

Servise üye olup "Bloglarım" sayfasından blogunuzu birkaç genel bilgisiyle servise ekliyorsunuz. Sonra yazılarınızın okunma bilgilerinin ölçülebilmesi ve Okunuyoruz.Biz sayfalarında listelenebilmesi için blogunuz tasarımına uygun bir sayaç tasarlayıp kaydediyorsunuz. Kayıt işleminden hemen sonra size bir kod (script) parçası veriliyor. Bu kod parçasını belirtilen (ya da istediğiniz ) şekilde bloğunuza ekliyorsunuz. Bundan sonra yapmanız gereken bloğunuza ve yazılarınıza odaklanmak. Yazılarınız okundukça, Okunuyoruz.Biz listelerinde üst sıralara tırmandıkça size ziyaretçi ve okur göndermek bize kalıyor ;)

İyi de ben blog yazarı değilim ki !

Ben blog yazarı değilim, (şimdilik) sadece okurum diyorsanız; en popüler blog yazılarına saniyeler içerisinde ulaşıp yeni yeni bloglar ve yeni popüler yazılar keşfedebilirsiniz.

Yok ben blog dünyasını halen takip etmiyorum, bu yazınızı da rastlantı eseri okuyorum diyorsanız; benden söylemesi, çok şey kaçırıyorsunuz ! Güzel bir başlangıç için bugünün en popüler yazıları sizi bekliyor.

Önemli notlar !

Okunuyoruz.Biz henüz beta sürecinde bir proje ve gelişmesi sürekli devam ediyor. Tüm çalışmalarımız sizlere en iyiyi verebilmek adına. Beta sürecini aşana kadar bazı aksaklıkların üstesinden birlikte gelmeye çalışacağız.

Proje hakkındaki tüm gelişmeleri ve güncellemeleri Blog.Okunuyoruz.Biz servis blogundan takip edebilirsiniz.

Servis, beta süreci ve devam eden gelişme süreci nedeniyle bazı Web 2.0 öğelerini (RSS, Ajax gibi) bünyesinde barındırmıyor. Bu süreç sonunda rahatlıkla Web 2.0 projesi diyebileceğimiz, şimdikinden çok daha fazla işlevi blog dünyasına sunan, gerçek bir içerik odaklı servis konumuna gelmek istiyoruz.

Sonuç ?

Yeni yıl ile birlikte yayın hayatına başlayan Okunuyoruz.Biz in blog dünyasında kaliteli içeriği ön plana çıkartan, popüler yazıların takip edildiği, ilerleyen süreçte popüler olmayan yazılarında okur çekeceği bir servis haline gelmesini amaçlıyoruz.

Servisi kullanırken karşılaştığınız hataları, eksikleri, beğenmediğiniz noktaları, olumlu/olumsuz eleştirilerinizi, öneri ve tavsiyelerinizi Okunuyoruz.Biz İletişim sayfasından iletebilirsiniz.

Okunuyoruz.Biz in tüm blog dünyamız için hayırlı ve faydalı olması dileğiyle...

Tekrar Paylaşmak Üzere,

Sevgi ve Saygılarımla

50 Fikir Paylaşımı

  1. Adsız 2 Ocak 2008 03:06  

    Umarim beklemedigin kadar bereketli ve güzel bir yil gecirirsin.
    Sevgiler

  2. İdris Cin 2 Ocak 2008 09:18  

    Teşekkürler Eda, bende size sağlık,huzur ve başarı dolu nice yıllar diliyorum...

    Umarım hepimiz için bereketli bir yıl olur 2008.

    Proje hakkındaki görüşlerinizi muhakkak bekliyorum...

    Sevgi ve Saygılarımla

  3. wolkanca 2 Ocak 2008 10:52  

    Başarılar diliyorum, takip edeceğim.

  4. İdris Cin 2 Ocak 2008 11:26  

    Yorumun ve desteğin için çok teşekkürler Volkan.

    Herşey daha güzel ve popüler bir blog dünyası için...

    Sevgi ve Saygılarımla...

  5. h k 2 Ocak 2008 11:37  

    hayırlı uğurlu olsun...

  6. Ekim Nazım Kaya 2 Ocak 2008 12:13  

    Gayet başarılı bir uygulama olmuş, tebrikler...

  7. İdris Cin 2 Ocak 2008 12:39  

    Sevgili Hüseyin ve Ekim Nazım Bey,

    Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    Sevgi ve Saygılarımla.

  8. Adsız 2 Ocak 2008 15:13  

    Hayırlı olsun. Güzel ve farklı bir girişim. Ben de denemeye başladım (:

    Bu arada keşke alan adı okunuyor.us olsaymış dedim ama önceden alınmış ne yazık ki. Neyse, sağlık olsun.

    Ve küçük bir önerim olacak. Üye olurken "Kullanıcı sözleşmesini kabul ediyorum" şeklinde bir "onay kutusu" eklerseniz daha uygun olur sanırım.

  9. İdris Cin 2 Ocak 2008 15:43  

    Sevgili Burhan,

    Beğenin ve kullanımın teşekkürler...

    okunuyor.us alan adı da bana ait, ancak kaliteli türkçe içeriği hedefleyen bir girişimin alan adı da türkçe olmalı diye düşündüğüm için seçimimi .biz yana den kullandım.

    Önerin için de ayrıca teşekkürler, yapılacaklar listesine alındı ;)

    Sevgi ve Saygılarımla

  10. kubio 2 Ocak 2008 15:46  

    Hayırlı olsun tutucağa benziyor Ben üye oldum ve kullanmaya başladım :) İnşallah çok daha iyi olur :) Tekrardan başarılar

  11. İdris Cin 2 Ocak 2008 19:51  

    @kubio
    Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    Sevgi ve Saygılarımla.

  12. Unknown 2 Ocak 2008 19:59  

    Tebrikler İdris Bey. Gerçekten yararlı bir proje, başarılar.

  13. MaFiAMaX 2 Ocak 2008 20:12  

    Projenizden dolayı sizi kutlarım, ancak bir uyarıda bulunmak istiyorum. Üyelik aktivasyon maili MYNET e-postada spam kutusuna düşüyor. Bu konu hakkında bir çözüme gidebilir misiniz bilmiyorum ama en azından şimdilik bir uyarı yazısı yazmanız sizin yararınıza olur.

    Projenizi yakından izleyeceğim, üyelik kaydımı yaptım ancak henüz blog eklemedim. Umarım yakında eklerim.

    Size çalışmlarınızda kolaylılar dilerim.

  14. İdris Cin 2 Ocak 2008 20:47  

    @gürkan oluç; beğeniniz için teşekkürler.

    @mafiamax; Uyarınız için teşekkürler, spam mailing kesinlikle yapılmamasına rağmen mynet in böyle davranması ilginç. Önerinizi yapılacaklar listesine ekliyorum. Teşekkürler...

    Sevgi ve Saygılarımla

  15. Unknown 2 Ocak 2008 22:34  

    başlamasını, olgunlaşmasını, heyecanını uzaktan da olsa izlediğim bir proje oldu(facebook sağolsun :). ne çıkacak diyordum ortaya, sonuçta çıkan şeyi sevdim. tebrikler, başarılar.

  16. Adsız 2 Ocak 2008 22:47  

    Mükemmel bir uygulama Teşekkürler

  17. Harun Güven 2 Ocak 2008 22:48  

    mrb idiris abi gercekten gusel bı proje bende hemen kullanmaya basladım ve blogumda tanıttım hayırlı olsun http://tozluyollar.blogspot.com/2008/01/okunuyoruzbiz.html

  18. Adsız 3 Ocak 2008 03:05  

    Merhaba,
    Başarılı Olmuş Tebrikler...
    Bir Yazıyla Bahsettim : http://www.ogeweb.org/internet/okunuyoruzbiz
    Nacizane Bir Yorum Yaparsanız Sevinirm...
    Başarıların Devamını Dilerim!

  19. Adsız 3 Ocak 2008 03:29  

    Çalışmanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Güzel bir ürün.

  20. İdris Cin 3 Ocak 2008 09:54  

    Merhabalar,

    @mcsarica yakın takibiniz için teşekkürler :) beğenmenize sevindim.

    @gevv beğeniniz için teşekkürler.

    @Hrn :) beğeniniz, kullanımınız ve tanıtımınız için çok teşekkürler...

    @eFe size de çok teşekkür ederim. Paylaşımınıza sağlık..

    @Resat beğeniniz için teşekkürler...

    Bu değerli görüşler,yorumlar için hepinize çok teşekkürler...

    Sevgi ve Saygılarımla.

  21. Adsız 3 Ocak 2008 15:54  

    Merhabalar İdris Bey;

    okunuyoruz.biz'i blog'umda kullanmaya başladım. Gerçekten çok iyi bir "amaca yönelik" sistem olmuş. Tebrik ederim. Ayrıca site hakkında bir tanıtım ve sitede gördüğüm eksiklikleri de siteme bir yazı olarak ekledim. İsterseniz incelersiniz.

    Tekrar tebrik edip, başarılarınızın devamını diliyorum ve takipte olduğumu bilmenizi isterim.

  22. Adsız 3 Ocak 2008 20:57  

    Sevgili İdris,
    Projende başarılar diliyorum.

  23. İdris Cin 3 Ocak 2008 21:32  

    Merhabalar,

    @umutşirin beğeniniz, kullanımınız ve tanıtımınız için teşekkürler. Bütün blog yazarları gibi sizin görüşleriniz de benim için çok önemli..

    Sevgili Murat Abi başarı dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

    Sevgi ve Saygılarımla.

  24. DomainCoupons.com 5 Ocak 2008 16:28  

    digg e benzer bişey.
    orijinalligini bulamadim.

  25. İdris Cin 5 Ocak 2008 17:01  

    @Godaddy Promo Coder

    Fikrinize saygı duyuyorum ancak, ne digg'i ne sosyal imleme sitelerini ne de okunuyoruz.biz i kullanmadığınız ortada.

    Sevgi ve Saygılarımla.

  26. Adsız 6 Ocak 2008 12:39  

    Öncelikle çok güzel bi uygulama tebrikler benim bi kaç sorum olacaktı..Bu servis blogcu sitelerini desteklemiyo galiba blogcu sitelerini yazdığımda RSS içeriği bulunamadı diyor..Diğer maruzatım ise ben kodları siteme eklediğimde kodlar blogcumda normal şekilde eklediğim gibi gözüküyo ve okunoyruz istatistiklerim kısmında "BlogYazisininBasligiBurayaGelecek" bu şekilde gözüküo bu srun çok basit birşeyde olsa ben çözüm bulamadım ne yapmam gerekiyo

  27. Adsız 6 Ocak 2008 15:35  

    Sevgili İdris,
    Projende başarılar diliyorum.

  28. İdris Cin 6 Ocak 2008 20:20  

    Merhabalar,

    @isimsiz; Blogunuzda RSS beslemesi yoksa kayıt olamıyorsunuz. Sayaç kodu sorununuz ile ilgili olarakta İletişim sayfamızdan iletişime geçmenizi rica ediyorum.

    @fikra fikralar; başarı dilekleriniz için teşekkürler..

    Sevgi ve Saygılarımla.

  29. marlboroinsanı 7 Ocak 2008 14:09  

    hayırlara vesile olsun :)

  30. Adsız 8 Ocak 2008 03:25  

    tebrikler fikir ve uygulaması çok güzel.. daha güzel bir tasarım olursa mükemmel olacak.. başarılar

  31. Hülya Konar 9 Ocak 2008 12:10  

    teşekkürler bilgi için.bende kendi blogumu ekledim.ama okunuyoruz.biz in anasayfasının tasarımı yani görsellikten bahsediyorum,sanki biraz aceleye gelmiş gibi geldi.daha keyifli bi tasarım olabilirdi diye düşünüyorum.öneri sadece. kolay gelsin.

  32. İdris Cin 10 Ocak 2008 10:46  

    Merhabalar,

    @mini, teeşkkürler, bu güzel dilek için.

    @neXus, Teşekkürler, umarım gelecek değişiklilerle birlikte gelişen tasarım daha hoş bir hale gelir.

    @hülya, Teşekkürler, gelecek değişikliler ve işlevlerle birlikte gelişen tasarımın daha hoş olacağını belirtmek istiyoruz.

    Görüşleriniz için teşekküler,

    Sevgi ve Saygılarımla

  33. ya/sin 12 Ocak 2008 23:50  

    Selamlar, girişimini(zi) çok faydalı buldum. Hoşuma da gitti açıkçası. Genelde Blogger ya da Wordpress kullanıcısı bol oladuğu için Drupal gibi bir içerik yönetim sistemine bu kodları nasıl ekleyebileceğimiz sitede yazmıyor. Ben de uzun zamandır Drupal kullandığım için konunun basitçe anlatılması gerektiğini düşündüm ve şöyle bir yazı yazdım. Belki faydalı olur.

    Selamlar

  34. İdris Cin 13 Ocak 2008 01:49  

    Merhabalar Yasin Bey,

    Bu ince düşünceniz ve yardım yazınız için teşekkür ediyorum. Yeni versiyonda Drupal blog altyapısını da seçeneklere ekleyip destekliyor ve yazınıza yer veriyor olacağız.

    Tekrar teşekkürler...

    Sevgi ve Saygılarımla

  35. bloggeriz 13 Ocak 2008 20:13  

    yazılarının ve projelerinin devamı dileğiyle başarılar diliyorum

  36. Levent Özen 21 Ocak 2008 16:46  

    Türk Blog Yazarları Dünya haritası projesine destek verirseniz, çok sevinirim. İşte link burada

  37. yakisanse 25 Ocak 2008 17:45  

    Öncelikle projeniz için tebrik ediyorum dahada geliştirilebilir bence kolay gelsin

  38. Adsız 29 Ocak 2008 05:37  

    uzun zamandır blog aleminden ayrı kalmış ve gelişmeleri takip edememiştim. Çok güzel bir fikir. Umarım blog camiasına ve sana hayırlı olur.

  39. İdris Cin 2 Şubat 2008 21:35  

    Merhabalar,

    @. Başarı dilekleriniz için teşekkürler.

    @leothemaster en kısa zamanda bu güzel projeniz için elimden gelen desteği vermeye çalışacağım. Tebrikler, başarılar...

    @dizituube beğeniniz için teşekkürler, projeyi sürekli geliştirmeye devam ediyoruz. Gelişmeleri Blog.Okunuyoruz.Biz den takip edebilirsiniz.

    @feyzullah ceylan beğeni, güzel dilekleriniz ve Takipçi.Net te yer verdiğiniz için teşekkürler.

    Sevgi ve Saygılarımla

  40. Hülya Konar 4 Şubat 2008 23:39  

    sayfamda okunuyoruz.biz"in sayacını kullanıyorum ama okunma sayılarını toplam değilde günlük gösteriyordu.sinir olmuştum:)) sizinle mail yoluyla iletişime geçtim 5 dak içinde ilgileniyoruz diye cevap geldi ve 30 dak içindede sayacımdaki rakamsal sorun çözülmüştü...bu olayların gece saat 12 civarında olması ve sizin / ekibinizin bukadar işiyle ilgilenmeniz açıkçası beni şaşırttı.genelde enaz 10 kere mail atmak gerekir bu gibi teknik sorunlarda:)ilginiz için size ve ekibinize tşkr ederim. başarılar diliyorum.

  41. İdris Cin 5 Şubat 2008 09:53  

    Merhabalar Hülya Hanım,

    Zaman zaman aksaklıklar olsa da, halen bazı eksik işlevler olsa da Okunuyoruz.Biz i geliştirmek için gayret içerisindeyiz ve bütün bunları yaparken de siz değerli blog yazarlarımızın geri dönüşleri çok çok önemli.

    Bizimle iletişime geçip söz konusu hatayı paylaştığınız için ben teşekkür ederim Hülya Hanım.

    Sevgi ve Saygılarımla

  42. Yunus Yalçınkaya 5 Şubat 2008 18:55  

    her halde okunuyoruz.bizin başarısını duymayan kalmmaış.
    neden ? diye sorarsanız 41 yorum azmı


    böyle güzel bir projeyi biz blog kullanıcılarına sundugun i,çin teşekkür edrim ....

  43. Hülya Konar 5 Şubat 2008 21:21  

    okunuyoruz'un etiketi olsa,sayfama gelenler o etiketi tıklayıp benim okunuyoruz'a göre istatistiklerimi görse(görmesi gerekenleri tabiki,benim istatistiklerimle işi bitince okunuyoruz'u incelese...hoş olmazmı?

  44. Hülya Konar 24 Şubat 2008 17:41  

    slm. busefer yine sayfam ve okunma sayacımda sorun var diye başlamıycam:)) gerçi başlasamda siz ve ekibiniz yine dostca yarımını esirgemez biliyorum...bisorusor'da mı sizin projeniz? merak ettim.ayrıca sayfamdan okunuyoruz.biz'e ulaşma linki verdm.olurya haberi olmayan arkadaşlar vardır belki,onlarda faydalansın diye düşündüm.bilginiz olsun. iyi pazarlar

  45. İdris Cin 6 Mart 2008 12:42  

    Merhabalar,

    Öncelikle gecikmeli cevaplarım için özür diliyorum.

    @yunus; bu güzel yorumun için asıl ben teşekkür ediyorum. Bol okunmalar...

    @hülya; önerileriniz için teşekkür ederiz. Yavaş yavaş aklımızdan geçen tüm özellikleri ve işlevleri geliştirip yayına alacağız. Güzel tavsiyeniz için çok teşekkürler. Yapılacaklar arasına alındı bile ;) bisorusor.com benim projem değil ancak proje sahipleri bilişim ve internet dünyamızın çok değerli kişilerindendir. Yorumunuz vesilesiyle de bisorusor.com un başarılarının devamını diliyorum. Blogunuzdaki link paylaşımınız için ayrıca teşekkürler.

    Sevgi ve Saygılarımla

  46. Adsız 31 Ocak 2009 16:58  

    Gayet güzeL ve başarılı bir uygulama olmuş, tebrikler...

  47. YozgaT 14 Nisan 2009 21:16  

    tebrikler fikir ve uygulaması çok güzel..

  48. kraloyun 15 Mayıs 2010 13:10  

    tebrikler

  49. Admin 22 Temmuz 2011 12:49  

    Bu site neden kapatıldı ?

  50. İdris Cin 22 Temmuz 2011 22:33  

    @Admin: Yenilenen Blogger Yönetim Paneli incelendiğinde ve Google Reader'ın gelişim süreci izlendiğinde projenin kapatılma nedeni anlaşılacaktır.

    İlginiz için teşekkür ederim.
    Selamlar.

Yorum Gönder