Tekrar Merhabalar,

Hani bir olgu vardır ya; defalarca izlersiniz, gülersiniz, sonra aklınıza gelir yine izler ve gülersiniz...sonra yine, sonra yine... Bu böyle devam eder. Evet bana göre bu olgu sevgili ve rahmetli Kemal Sunal idi. Tv deki rastladığınız bir filmini belki 10 defa izlemişsinizdir ve buna rağmen 11. kez daha ayrı bir zevkle izlersiniz filmi ve her defasındsa başka bir mesaj dikkatinizi çeker, başka bir espiriye daha fazla gülersiniz...

Peki rahmetli Kemal Sunal'ın bu vizyonunu kim üstlendi. Yani bugünlerde kimi kana kana, kimi tekrar tekrar izleyebiliyoruz ? Elbette Kemal Sunal'ın boşluğu hiçbir şekilde doldurulamaz ama benim bahsettiğim bayrak değişimi. Bence bu vizyon henüz üstlenilemedi. Yani bayrak boşta hala. Sevgili Cem Yılmaz bu anlamda biraz ışık şaçıyor, ama bazı anketlerde de son günlerin popüler tiplemesi "Gaffur" dan da geride kalabiliyor. Yani şuana kadar kimse vazgeçilmez eğlenti boşluğunu doldurmuş değil. İnanın bu boşluğu kimin tam manasıyla dolduracağını bende en az sizin kadar merakla bekliyorum.

Peki İdris Bey bu yazıyı ne için yazdınız, sadece bunları paylaşmak için mi? diye sorular sormaya başladığınızı hisseder gibiyim. Bu yüzden asıl konuya dönelim hemen isterseniz.

Bu vazgeçilemez eğlenti olgusunu sorgulamaya ve birilerine giydirmeye çalışırken, kendimde bir yeni yeni oluşan bir olguyu farkettim. 3 ay kadar önce izlediğim 2 video yu fırsat buldukça tekrar izlemeye çalıştığımı ve her defasında da güldüğümü farkettim.

Evet, bu videolar video paylaşım servislerinin zirve yapmasıyla hayatımıza giren iki video;
Sütü seven kamyoncu, ve Bana Kitap Al videoları :)

Evet 3 kafadar arkadaşın zeka ve komedi anlayışının ürünü olan bu videolardan ilki youTube da 1,600,000 den fazla izlenmiş.. ( 26 Aralık 2007 itibari ile ) Yani, "küllerinden doğmak" deyimi vardır ya işte bire bir bu gençleri tarif ediyor sanki. Çünkü onlar bu izlenme rakamı ile youTube de en çok izlenen videolar arasındalar. Yani Onlar küllerinden doğdular ve zirve yaptılar...

İşte size videolar, belki halen izlemeyeneniniz vardır diye buraya da ekliyorum. :)

10 sene önceye kadar sevgili Kemal Sunal'ın filmlerinden vazgeçemezken, şimdi çok rahatlıkla ulaşabileceğimiz net videolarından vaz geçemiyoruz.. Peyi ya 10 sene sonrası ?
Sizce de vazgeçilemez eğlenti olgusu zamana göre başkalaşmıyor mu?

Tekrar görüşmek üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.


( Bu arada yazımı tamamladığıma göre, kendimi daha fazla frenlemeyip videoları tekrar izlemeye ve gülmeye koyulabilirim. :) )

Sütü Seven Kamyoncu


Bana Kitap Al

Fikrinizi Paylaşın! :)

Yorum Gönder