İstanbul için; İstanbul Earth

Yazar : İdris Cin Tarih : Cumartesi, Mart 03, 2007 | 2 Fikir Paylaşımı
Kategori(ler) : ,

Tekrar Merhabalar,

Google Earth ile ilgili bir araştırma yaparken rastladığım ve çok hoşuma giden bir hizmeti paylaşmak istiyorum sizlerle; İstanbul Earth ( İstanbul Şehir Rehberi ).

Şuan test aşamasında olduğunu öğrendiğim İstanbul Earth, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bilgi İşlem Müdürülüğü mühendislerince yapılan 6 aylık bir çalışmanın sonucu. Projede 1/5000 ölçekli yüksek çözünürlüklü 4 milyon adet hava fotoğrafı kullanılmış. Bu sayede rehbere, İstanbul’a ait yaklaşık 1,5 milyon bina, 80 bin sokak-cadde bilgisi konumlandırılmış. Ayrıca rehber kullanılarak, aranılan yerin hava fotoğraflarına adres girilerek ulaşılabiliyorsunuz.

Rehberde en çok hoşuma giden noktalardan birisi; İstanbul’un önemli kültür, sanat ve spor merkezlerinin de belirtilmasi, yangın, trafik kazası, yol çalışması, doğalgaz arızası gibi olayların nerede meydana geldiği eşzamanlı olarak duyurulacak olması. Ayrıca vatandaşlar olarak güncel olaylarla ilgili şikayetlerimizi de bildirebileceğiz. Rehberdeki görüntüleri, e-mail yoluyla paylaşabiliyor olmamızda başka bir güzel nokta.

Yazının başında da belirttiğim gibi proje henüz test aşamasında ama sistemin tam olarak hizmete girmesi bu ay içerisinde mümkün olacakmış.

Burada benim dikkat çekmek istediğim nokta e-devlet projelerine bir yenisinin daha eklenmesi, üstelik google earth gibi hayranlıkla incelediğimiz bir uygulamaya rakip olarak ( sadece İstanbul için ) konumlanması. Yukarıda saydığım özellikler tamamen hizmete girdğinde bence istanbul için google earth yerine İstanbul Earth kullanmamız için hiç bir neden kalmıyor.

Darısı diğer tüm illerimizin başına.

Tekrar Görüşmek Üzere,

Sevgi ve Saygılarımla...

Kaynaklar;
- Haber7
- İnternet Haber
- NTV Msnbc

2 Fikir Paylaşımı

  1. Yunus Yalçınkaya 3 Mart 2007 18:15  

    merhaba idris bey, bende sizin yazınızı okuduktan sonra istanbul earth'ü kullandım. Hoşuma giden yanı ise sokağımın ve evimin kuşbakışı görünüşünü tüm ayrıntılarıyla görebilmem. Ayrıca bu olay eger gerçekleşir ise bizim gibi her gün işe giden insanlar için çok iyi bir olay gerçekleşecektir. Paylaşımınız için teşekkür ederim.

  2. İdris Cin 5 Mart 2007 12:10  

    Yorumun için teşekkürler Yunus.
    Umarım Tamamlandığında çok daha iyi bir İstanbul Earth olacak.
    İyi Çalışmalar...

Yorum Gönder