Herkese Merhabalar,

"Partilerin Bilişime Bakış Açıları" yazı dizimize devam ediyoruz. Partilerin seçim bildirgelerinde, parti programlarında ya da tüzüklerinde bizlere sundukları bilişime bakış açılarını ve vaatlerini alfabetik sıraya göre, tarafsız ve yorumsuz olarak sizlere sunmaya kaldığımız yerden Saadet Partisi, Sosyal Demokrat Halk Partisi ve Türkiye Komünist Partisi ile devam ediyoruz.



Saadet Partisi (http://www.sp.org.tr/ )

Partinin Seçim Beyannamesinde Bilişim ile ilgili içeriğe rastlanmamıştır.
( http://www.sp.org.tr/download.asp?subid=25 )



Sosyal Demokrat Halk Partisi (http://www.shp.org.tr/ )

Parti Programında Bilişim ile İlgili Konu
(http://www.shp.org.tr/parti-programi/ )

İçeriği aynen aktarıyorum;

EĞİTİM VE SAĞLIKTA EŞİTLİK SAĞLAYACAĞIZ

Dünyada iletişim ve bilişim devrimi olarak tanımlanan teknolojik devrim yeni bir toplumsal biçimlenmenin ortaya çıkmasına yol açmış, daha çok bilgi, daha çok teknoloji ve daha farklı düşünce gerektiren değişikliklere neden olmuştur.

Bilgi toplumu sürecini değerlendirerek akılcı, bilimsel düşünen, Cumhuriyetin çağdaş değerlerine bağlı, laik, hak ve sorumluluklarının bilincinde olan, üretken ve modern becerilerle donatılmış, demokrasiden ödün vermeyen, ahlaki değerleri önemseyen özgür birey, toplumsal gelişmenin öncüsüdür.



Türkiye Komünist Partisi (http://www.tkp.org.tr/ )

Partinin Seçim Bildirgesinde Bilişim ile ilgili içeriğe rastlanmamıştır.
( http://www.tkp.org.tr/secim2007/brosurlerliste.html )



Lütfen yukarıdaki aktardığım içeriklerle ilgili tespit ettiğiniz yanlışlıklar ya da eksiklikler varsa beni uyarınız ki okurlarımızı yanlış bilgilendirmeyelim.

Bir sonraki yazım, yazı dizimin son yazısı olacak ve bu 6 seri yazı ile sizlerle paylaştığım "Partilerin Bilişime Bakış Açıları" hakkında genel bir değerlendirme yapıyor olacağım.

Sonraki yazımda tekrar görüşene dek yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin.

Tekrar paylaşmak üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

Fikrinizi Paylaşın! :)

Yorum Gönder