Herkese Merhabalar,

Siyasi partilerin bilişime bakış açılarını bloğumda yazmış olduğum 6 yazılık bir yazı dizisi ile sizlere aktarmış oldum. Bunu yaparken de tarafsız ve yorumsuz kalmak adına yazılara yorumlarımı katmadım. Bundaki amacım da siz değerli okurlarımın siyasi bakış açılarını herhangi bir şekilde etkilememek. Fikirlerini ve görüşlerini okurlarına empoze etmeye çalışan yeterince yazı web de ve yazılı medyada dolaşıyor zaten dimi.

Her ne kadar benim ve siz okurlarım için monoton bir seri olsa da bu yazı dizisi, bilişim adına faydalı bir içerik oluştuğu düşüncesindeyim. Bu içerikten sonra genel bir değerlendirme yapmak istiyorum müsadenizle.

Değerlendirmeye istatistiksel veriler ile başlarsak; seçime katılan 21 siyasi partiden 2 sinin seçim ile ilgili açıkladığı bir seçim bildirgesi ya da parti programı bulunmamakta ( ya da bunları internet ortamında paylaşmıyorlar ). Geriye kalan 19 siyasi partiden ise sadece 11'i de bildirge veya parti programlarında bilişime yer vermişler.

Bildiğiniz üzere ülkemizin gündeminde seçim haricinde canlı olarak gümden teşkil eden terör, dış siyaset ve ülke ekonomisi gibi kritik konular bulunmakta. Dolayısıyla da bu önemli konular üzerine partilerin program ya da bildirgelerinde önemle odaklanılmış. Bu çok yadırgadığım bir durum değil kesinlikle, ancak belirtmek istediğim husus; büyük konuların küçük konuları yutması. Ülkemizin büyük sorunları üzerine odaklanan partilerimize küçük sorunlarımızı da hatırlatmak istiyorum. Öyle ki; küçük gördüğünüz sorunları çözerseniz, büyük sorunlarınızı da daha kolay çözebilirsiniz.

Bilişim yukarıda belirttiğim gündem teşkil eden konulara göre elbette öncelikli değil, ancak çağı yakalamak isteyen bir ülke için kesinklikle önem verilmesi gereken ve büyük sorunlarca yutulmaması gereken kritik bir konu, kritik bir sektördür.

Bu yüzden, seçime katılacak olan toplam 10 partinin bişilim ile alakadar olmaması ve diğer partilerimizin çoğunun da konuya yeterince eğilmemiş olması, bilişim sektöründe ekmek yiyen bir birey olarak beni üzdü ve endişelendirdi açıkçası. Bu noktada bazılarımız "siyasi partiler zaten vaadettiklerini yapmıyor ki!" diyebilir ancak, burada "vaad etmeme" gibi daha da kritik bir konu var dikkatinizi çekmek istediğim.

Bilişim ve bilgi çağında yaşadığımız bu dönem de; partilerimizi bilişim üzerine daha fazla odaklanmaya çağırıyorum. Bilişim kesinlikle gözardı edebilecekleri bir konu değildir. Bilişime önem veren ülkelerin global dünyamızda daha stratejik noktalarda köşe kaptıkları ortadadır.

20. yüzyılın sanayi hamlesini kaçıran bir ülke olarak halen bunu yakalamaya çabalıyoruz. Japonya ve Hindistan gibi ülkeleri kendimize örnek almalı, kaçırdığımızı kovalamayı bırakıp, kestirme bir yola girmeliyiz, bu kestirme yol da elbette Bilişimdir.

Bir sonraki yazımda tekrar görüşene dek yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin.

Tekrar paylaşmak üzere,

Sevgi ve Saygılarımla.

Fikrinizi Paylaşın! :)

Yorum Gönder