Nedir Bu Matematik Mühendisliği ? - 2

Yazar : İdris Cin Tarih : Cumartesi, Ocak 13, 2007 | Fikrinizi Paylaşın! :)
Kategori(ler) : ,

Tekrar Merhabalar,

İlk yazımda Matematik Mühendisliği bölümünü kazanmadan önce karşılaştığım tepkileri paylaşmıştım sizlerle. Eminim ki, bölümü kazanan çoğu arkadaşlarımız da benzer tepkileri almıştır.

Şimdi ise dilerseniz ülkemizde bu bölümü bünyesinde barındıran üniversitelerimize ve bölüm ile ilgili linklerine bir göz atalım.

Bölüm ile ciddi derecede ilgili iseniz bu linklere göz atmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.

Yıldız Teknik Üniversitesi - Matematik Mühendisliği Bölümü (1. ve 2. öğretim)

İstanbul Teknik Üniversitesi - Matematik Mühendisliği Bölümü (1. öğretim)
Işık Üniversitesi - Matematik Mühendisliği Bölümü (1. öğretim)
Evet bu kadar. Ne yazık ki ülkemizde sadece 3 üniversitemizde bulunuyor bölüm ( Işık Üniversitesi'nde yeni açılmış, yazıyı hazırlarken yaptığım araştırmalarda farkettim). Ama şu da bir gerçek ki, ülkemizin bu bölüm mezunlarına ihtiyacı giderek artıyor. Özellikle bilişim ve bankacılık sektörleri ve genel endüstri dallarında bu ihtiyaç artışı günden güne hissediliyor. Doğal olarak ta sektörlerdeki bu açık oluşumu diğer vakıf ve devlet üniversitelerimizi Matematik Mühendisliği Bölümünü barındırma yönünde tetikleyecektir.

Yine ilk yazımda fazlasıyla değindiğim konu olan bölümün tanınmaması ( ya da az tanınması ) da büyük ölçüde bu konu ile ilgili. Yani bölümün ve bölüm mezunlarının sayılarının az olmasının bir sonucu bu. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi, ülkemizde yavaş yavaş ta olsa sağlam adımlarla yaygınlaşacak bir bölüm. Bu yaygınlaşma da bölümümüzü ve mezunlarını daha duyulur bilinir hale getirecektir elbet.

Bu yazımda Matematik Mühendisliği bölümünün hangi üniversitelerde bulunduğunu ve ilgili linkler ile üniversitelerin bölüme bakış açılarını ve verdikleri müfredatlarını sunmaya çalıştım. Linkleri incelemenizi tekrar tavsiye ediyorum.

Yazı serimin devamında mezun olduğum Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümünün müfredatına, genel içeriğine ve öğrenciye kazandırdığı becerilere değiniyor olacağım.  

Serinin Önceki Yazıları:
- Nedir Bu Matematik Mühendisliği ? - 1  

Serinin Sonraki Yazıları:
- Nedir Bu Matematik Mühendisliği ? - 3
- Nedir Bu Matematik Mühendisliği ? - 4
- Nedir Bu Matematik Mühendisliği ? - Değerlendirme

Tekrar Görüşmek Üzere,  
Sevgiler, Selamlar.

Fikrinizi Paylaşın! :)

Yorum Gönder